utorok 28. októbra 2014

Pred pravdou neutečieš

Lichotí, no častejšie bolí. Častejšie je krutá viac ako by sa možno na prvý pohľad zdalo.
Pravda.
Môžeš bežať akokoľvek rýchlo, môžeš sa hocijako ukryť, môžeš klamať koľko len chceš. Pred pravdou neutečieš. Ak si myslíš, že áno, dolapí ťa vo chvíli, keď to najmenej očakávaš. Myslím, že každý jeden z nás ukrýva nejaké tajomstvo, na ktoré by najradšej zabudol. Snažíme sa pred pravdou skryť, pravdu ukrývame v tajnosti, no zvnútra nás pomaly zožiera spolu s naším svedomím (teda ak nejaké máme).

Clutch, ktorý vidíte na fotkách je DIY. Ako ste si mohli všimnúť, obľubujem kožu, resp. koženku v hocijakej časti oblečenia. Nemám rád preplnené vrecká, keď sa moja crossbody k outfitu nehodí. Preto som sa rozhodol pre túto jednoduchú tašku, ktorá z časti odbremení moje ruky a perfektne doladí outfit. Najlepšie na nej je, že je úžasne kombinovateľná. Zmestí sa toho do nej naozaj dosť. Materiál je z metráže a celé dielo mi dala dokopy Paulina mamina, ktorej som nesmierne vďačný!

Inak, aby som nezabudol! Domčin blog oslavuje prvé výročie.
To ona ma do tohto celého nahovorila. Bežte sa tam pozrieť! :)

Fotila ma Paula.

košeľa - Primark
tričko - číňan
kožené nohavice - Zara
tenisky - Nike AirMax 90
clutch - DIY
kukla - MIL-TEC Professional

Váš BBB

utorok 21. októbra 2014

Brick Wall & Bow Tie


Elegancia. Synonymum pre pôvab či krásu, ktorá je neobvykle efektívna a jednoduchá, postrádajúca nadbytočné a neopodstatnené. Módny štýl, ktorý nepozostáva len (čo sa nás mužov týka) z čierneho obleku, lakovaných topánok a kravaty.
Trh ponúka nespočetné množstvo farieb, vzorov, materiálov a strihov, z ktorých si určite každý jeden vyberie.

Povedzme si úprimne, prvý dojem je veľmi dôležitý či sa jedná o pracovný pohovor, alebo prvé rande s našou vysnívanou. Väčšina žien miluje mužov v sakách, tak nejaký svoj nedostatok určite dotiahneme slušným výzorom a partnerku dostaneme namäkko.

Motýlik a vreckovku posiate anglickými buldogmi som našiel úplnou náhodou, no dostali namäkko mňa a bolo hneď jasné, že obohatia moju zbierku doplnkov.

Poznáte to, keď po niečom strašne túžite, len vaša cesta za vysnívaným je pretkaná určitými problémami, prekážkami, stenami a múrmi, ktoré musíte zdolať a pokračovať?
Včera sme s Monči začali 10 dňový detox a ťaháme druhý deň. Hneď sa však objavuje múr v podobe hladu, ktorý musíme prekonať a nemyslieť naň. Vysoká stena, ktorú musíme preliezť, podliezť alebo obísť, len aby sme dosiahli vytýčený cieľ. Tu na scénu nastupuje naša pevná vôľa, ktorá si je vedomá, že sa táto prekážka objaví nie len raz.
Avšak každý nový deň bude jednoduchší, keďže každý dobre vieme, že začiatky sú najťažšie.

Fotila ma Monči. Ďakujem!

NAMASTE!

sako - 2nd hand (H&M)
košeľa - Marks & Spencer
nohavice - H&M
topánky - F&F
opasok - H&M
motýlik, vreckovka - Primark
nefritový náramok

Aký najbližší cieľ ste si vytýčili vy?
Váš BBB

utorok 14. októbra 2014

Krvavé listy

Za oknami jeseň v plnom prúde, hoci teplotne to ešte stále vyzerá ako doznievajúce leto.
Príroda sa pripravuje na zimný spánok, lúči sa s nami farebnými róbami najrozličnejších odtieňov teplých farieb. Zelená sa (aspoň v našom podnebnom pásme) vytráca a nahrádzajú ju hnedá, žltá, oranžová, červená. Akýsi prírodný semafór, ktorý dáva znamenie 'STOP!' a na cestu púšťa ľadovú kráľovnú a jej bielu kolónu.
Stromy pomaly zhadzujú svoje ošatenie a ukazujú nám svoje nahé telá, svoje jazvy, svoje duše.
Paradox, nie?
Zatiaľ čo sa príroda (aspoň tá vegetačná) vyzlieka, my ľudia vyťahujeme stále teplejšie kúsky oblečenia, pijeme horúce čaje, čoraz viac sa schovávame pod deku.
Spev vtákov sa mení na nekonečné ticho a silnejúci vietor čoraz viac rozfúkava môj účes.

Hoci predchádzajúce riadky znejú dosť negatívne, jeseň mám rád. Tak ako každé ročné obdobie, každé má svoje pre aj proti, ale vždy sa je na čo tešiť.

Fotil ma Adam. Ďakujem!

 tričko - H&M
bunda - Zara
rifle - Levi's
Chelsea Boots - Charles W. Hampton
šál - homemade
socks - H&M
okuliare - Bijou Brigitte
hodinky - Königswerk
náramok - Asos

Trochu som pomenil design blogu, čo naň hovoríte? :)
Čo sa spája s jeseňou vám? :)

S pozdravom Vaše 3 Béčka

utorok 7. októbra 2014

TURN THE LIFE ON/ No.1

Tak a som tu. Prvý týždeň ubehol (pretiekol) sťa voda Dunaja. Prvé dni som strávil vybavovaním potrebných vecí okolo školy a hľadaním si práce. Úplne sám. Stále tomu nedokážem uveriť, že ten čas tak letí, ja mám za chvíľu 20 a pomaly, ale isto sa začínam osamostatňovať. Snažím sa začať svoj vlastný život a to rozhodne nie po boku rodičov.

Aby som nezabudol, vitajte v rubrike o mojom živote. TURN THE LIFE ON, zoznámte sa! :)



Prvé ráno, stanica metra. Prvýkrát na vlastnú päsť v rakúskej metropole. Priznám sa, že som mal stres, akýsi rešpekt, ale ten opadol ako som si sadol do vagóna a vlak sa pohol. Som v tom a nie je cesty späť. Teda je, ale ja sa nerád vzdávam.


Vystúpil som rovno pred budovou školy. Krásna stavba. Ale veď takých je Viedeň plná. Pred vybavovaním som sa zastavil pri Karlskirche, kde som cvakol pár fotiek (jednu z nich môžete vidieť na mojom instagrame).

Po vybavení školy som nemohol nenavštíviť Stephansplatz, kde bolo priam povinnosťou dať si kávu zo Starbucksu.


Dni plynuli a nátlaku bolo čoraz viac. Nátlaku? Neviem ako to nazvať, bolo toho proste strašne veľa, strašne veľa informácií naraz, veľa povinností. 
Zvládol som to, len moja psychika  utrpela dosť veľkú záťaž, čo sa začalo prejavovať najmä posledné dni. Od malička som mal rád kone a keď sa mi naskytla možnosť byť v blízkosti tohto zvieraťa, využil som ju. Áno, malo to zámer, aby mi psychicky pomohol. Mohol som sa aspoň na chvíľu uvoľniť, zabudnúť na problémy.


Voľný čas som vypĺňal buď ničnerobením, alebo brázdením uličiek v obchodoch na Stephansplatzi, resp. v SCS.
V SCS otvorili nový stánok 'Donuteria' a keďže som milovník donutov, neodolal som.
(vľavo orieškový, vpravo čokoládový)

Svoj voľný čas rád vypĺňam aj varením, resp. pečením. Chcel som potešiť sesternicu, tak som upiekol bábovku. Nikdy sa mi nestalo, že by som pri pečení (s prepáčením) zasvinil celú kuchyňu, ale teraz sa mi to podarilo. :D
O pár dní som spravil 'zdravú' večeru - chlieb vo vajci - 'bundáskenyér'. Obe jedlá nič náročné a zároveň to poteší chuťové poháriky (avšak štíhlu líniu odpáli baseballkou).

Cez víkend som podstúpil menšiu školskú túru s malou sesternicou a jej bandou zo školy v Erholungsgebiet Naturpark Föhrenberge. Ako som písal o pár riadkov vyššie, príroda mi psychicky pomáha. Táto prechádzka lesom nebola výnimkou. V horskej reštaurácii sme doplnili sily výdatným obedom (fotka nižšie).
Ako dieťa som strávil kopu času šantením na lúkach, dospievaním sa počet pobytu v prírode zredukoval a asi mi to už chýbalo. Lesný vánok mi prefúkol preplnený rozum, načerpal som novú energiu a smelo som mohol vykročiť do nového týždňa.

Šarkany plachtiace na oblohe len podčiarkli všadeprítomnú jeseň.
To mi však pripomenulo, že som nikde nezohnal čižmy, ktoré by mi hneď padli do oka a ich cenovka by sa zároveň nešplhala cez 3 stovky.
Včera sa to, chvalabohu, zmenilo a ja som v tom najposlednejšom obchode, do ktorého som vošiel už zo zúfalstva, našiel Chelsea Boots, ktoré boli láskou na prvý pohľad! Určite ich uvidíte v niektorom nasledujúcom príspevku. :)

Na záver ešte jedna 'crazy' fotka z domácnosti. Nie, nie som žienka domáca, a nechcem ani vydať sa! :D

Ako trávite prvé jesenné dni vy? :)
Majte sa, vidíme sa v ďalšom príspevku!

Vaše 3 Béčka