sobota 20. decembra 2014

Čaj s príchuťou melanchólie

Hrám sa ako kocúr s klbkom myšlienok, no nie a nie nájsť jeho začiatok. Je ich tak veľa. Hudba mi rozochvieva bubienky a pomaly sŕkam horúci čaj.

Ani predvianočné zhony ma neubránia pred pocitom strachu, pred pocitom viny, pred pocitom, že nie som dosť dobrý. Nemôžem si pomôcť, som proste ten typ človeka, ktorý si kladie stále vyššie nároky. Čo bolo včera cieľom je dnes realitou a zajtra to bude už len príjemnou spomienkou.

Dlho som bez sústavnej činnosti, desí ma to. Strieda sa deň a noc, a ja len nechávam čas plynúť pomedzi prsty. Ten drahý čas.
Túlam sa ulicami a len tak sledujem okolie. Zídem ku korytu rieky a zahľadene sa započúvam do žblnkotu vody. Čas uniká nenávratne preč ako tá voda. Čas, ktorý som mohol využiť inak, ktorý som mohol využiť omnoho efektívnejšie.

Často sa v spomienkach vraciam. Chýbajú mi tie časy, keď som sedel v lavici a smial sa so spolužiakmi, klábosil o hocičom, užíval si ich prítomnosť. Rozišli sme sa síce len pred pár mesiacmi, no príde mi to ako večnosť. Už teraz.
Vraciam sa aj k iným veciam, ale o tom možno nabudúce.
Aspoň kamaráti, s ktorými sa stretávam rozbijú stereotyp, ktorý momentálne žijem. Ten pocit bezvýznamnosti je strašný.

Píšem ako najväčší depkár, ale nie je to pravda. Na grafe by to bola časť úpadku. Kolaps/krach neočakávam, takže príde rast.

Svoj čaj som dopil. S ním sa čiastočne vyparil aj pocit melanchólie a ja sa idem vrátiť k pozitívnej nálade, negatívum som dostal do týchto riadkov.
Aj to je jeden z dôvodov, prečo neľutujem, že som si tento blog založil!

Dovidenia nabudúce! :)

camel coat - 2nd hand
kožené tričko - Asos
rifle - Levi's
baganče - Timberland
šál - Tommy Hilfiger

4 komentáre:

  1. Camel coat je top! Minulý rok som si jeden (so štipkou násilia) vyhádal aj ja v sekáči, až doma som zistil, že mi úplne nesedí... Tak som sa ho po zime zbavil (nech robí radosť niekomu inému) a ja stále hľadám...

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to teda je! Ani mne tento tak celkom nesedí, niečo mi na ňom proste vadí, ale aj tak ho nosím rád. Keby sa mi naskytne nejaký lepší, tak neváham. Držím palce v hľadaní a zároveň sa teším na príspevok, v ktorom sa s ním s nami podelíš! :)

      Odstrániť
  2. Suhlasim s Patrikom, kabat je naozaj super...ja uz mam v satniku tiez jeden, usity presne na mieru tak verim ze coskoro uzrie aj svetlo blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivo ospravedlň ma, vôbec som si nevšimol tento tvoj komentár!
      Camel je super! Ja mám ešte stále jeden u krajčírky, avšak možno z neho nič nebude, uvidíme.
      Teším sa na ten tvoj! :)

      Odstrániť