utorok 10. marca 2015

Hodnoty

Na úvod príjmite moje ospravedlnenie za dlhé ticho. Konkrétny dôvod vám udať neviem. Jedno s druhým spolupracovalo a blogu som sa nevenoval. Nepríjemné počasie, nechuť a bolo.

Za ten čas, čo som tu nebol, som sa stihol navždy rozlúčiť s '-násť' v mojom veku (22.2.). Áno, už mám 20. Mladé - staré mäso (smiech).
Úprimne vám poviem, že hoci je detstvo ako také za mnou, ten pocit ma neopúšťa. Veď v každom z nás navždy nejaké to dieťa driemať bude.
Čím som starší, tým viac začínam vnímať také tie skutočné hodnoty života. Každý ich máme síce iné, každý máme svoje priority, ale klasika je klasika. Hoci v dnešnom uponáhľanom svete konzumného spôsobu ľudia pozabúdajú na to staré dobré, morálku a veci okolo toho. Mám 20, áno, netvárim sa, že konzum nie je môjmu srdcu blízky, veď ma to sprevádza už odmalička. Napriek tomu sa však snažím držať určitých pravidiel a nezostať úplne zaslepený modernou dobou.
Tým narážam na to, že hodnota človeka sa nemeria jeho materiálnom. Pre niekoho možno áno, v mojich očiach ale nie. Je síce pravda, že si na veci a ich kvalitu potrpím, ale to nie je všetko. Vyslovene neznášam chválenkárstvo, keď si niekto myslí, že sa mi niečím materiálnym pochváli a že v mojich očiach stúpne. Až mi stúpol tlak, ako to píšem... :D
Starší ľudia, ktorí si už čímsi prešli, mi to akosi ukazujú, čo je správne. Minule som jednému starčekovi pomohol s taškami plnými železa. Prv o moju pomoc nestál, ale potom ma aj tak o tú pomoc poprosil a cestou mi hovoril, že za tie peniaze, ktoré za ten šrot v zberných surovinách dostane, kúpi svojej susede lieky, lebo sa nemôže dostaviť do mesta. Myslím si však, že ten liek kúpil sebe, ale tekutý. Ak ma oklamal, je to jeho vec, ja som mu pomohol a mám svedomie čisté.
Mimochodom, ako som hore spomínal veci, tak už to bude asi rok, čo moja noha vstúpi aj do second handov. Dovtedy som to nejak neuznával, ale odkedy tam sem-tam zavítam, tak sa v mojom šatníku objavilo zopár parádnych kúskov, ktorými sa nemôže pýšiť každý. A to za pár šupov. Jedným z nich je aj tento trench coat, ktorý mi sedí ako riť na šerbeľ! Skôr som ho nezobral, ale potom som vyslal kamarátku, nech mi poň zbehne, lebo ma to hrýzlo pri srdci. :D
Tak a na záver. Aj v dnešnom svete nezabúdajme, že skutočné hodnoty človeka idú z jeho vnútra. To dobro, ktoré niekde zasejeme, sa nám niekedy určite vráti. 
trench coat - 2nd hand
košeľa - vintage
rifle - H&M
tassel loafers - Baťa
clutch - DIY

14 komentárov:

  1. Trench fajný, loafers taky!!
    A ta občasná pomoc, úplně rozumím, dělám to tak taky, pokud nespěchám a vidím, že je to potřeba.. Tak nějak mě vychovali, věřím, že dobře..
    A ten věk..je to jen a jen číslo, nic víc, nic míň..
    No a sekáče..tady v těch v Praze se mi pořád nedaří vychytat vlnu nového zboží, co tam vlezem, jsou tam věci, které bych neoblík ani dědovi..co už..věřím, že jednou i mě se zadaří =D

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem!
      No v tých sekáčoch je to fakt o šťastí a rýchlej ruke. :D Držím palce do budúcna! :)

      Odstrániť
  2. Hola Guapo! :-) Ure so pretty man! I love Ure blog :-) kiss
    I follow U maybe U follow ma back?

    http://nataliazarzycka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Classy trench coat!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dom z tehál skvele doplnil outfit, tlieskam.
    Za text taktiež tlieskam. A stotožňujem sa.

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. cool fotky aj outfit ! a pomahanie je super!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vynikajúci outfit!:) zbožňujem chlapov, ktorý majú vkus a zmysel pre módu
    nakupovanie v second hande nie je vôbec na škodu! ja som strašný závislák, čo sa shoppingu týka a nehanbím sa povedať, že si skôr vyberiem veci v sekáči a na nete ako v "super" obchodoch ako je NY, GATE, H&M.. Tam zájdem len občas- a aj to sa veľa krát vraciam domov unavená, znudená a bez tašiek.. :D

    pomoc starčekovi so železom je fakt pekný ťah! :) niekedy si to proste situácia viac než žiada a je veľmi pekné, že si bol ochotný pomôcť, dnes je takých ľudí málo, hrôzostrašne málo..

    Michellee's kingdom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mišel, ďakujem Ti za komentár a chválu! Vážim si to! :)

      Odstrániť